HVORFOR?

Italien har den 7. største økonomi i verden og er den 5. største industriproducent af varer. 6 af verdens største globale virksomheder har hovedkvarter i Italien. Med sine over 60 millioner indbyggere er Italien et stort marked, også for danske virksomheder.

Italienerne taler helst italiensk. Du udviser seriøsitet, interesse og imødekommenhed, når du kan kommunikere på italiensk hverdagssprog eller forretningssprog. Skal du til at have opgaver, der kræver et vist kendskab til italiensk, så er det altafgørende, at du er klædt på med de rette sproglige kompetencer.

KULTUR. Colosseum, Lorenzo de’ Medici, Galileo, Michelangelo, Verdi, Pavarotti…. Italien defineres kernen i den vestlige kultur og civilisation.

Italien har altid haft en stor tiltrækningskraft på danskerne, takket være det favorable klima, skønne landskaber, kulinariske lækkerier, historie og kunst. Det italienske køkken er elsket og populært verden over. En ferie i Italien er ofte lige så meget en gastronomisk rejse, som det er en kulturel rejse eller en afslappet badeferie. Der findes det smukkeste natur: milde landskaber i Toscana, krystalklart vand og byzantinsk historie i Apulien, naturens kontraster ved Alperne. Desuden har efterspørgslen på italienske boliger aldrig været højere.

Så italiensk er nyttigt (hvis ikke nødvendigt) for at kunne forstå mange områder, herunder kunst, musik, gastronomi, erhvervsliv. Flere er de akademiske, kognitive, sociale, økonomiske og konkrete fordele ved at lære italiensk!